הנתיב לבריאות - ריקי לנגברג

טיפים להתמודדות עם הצליאק

טיפים להתמודדות עם הצליאק

טיפים לבישול ואפייה

• לבשל כל תבשיל בכלי שנרחץ היטב. אין לערבב תבשילים שונים באותה כף.

• להכנת שניצלים ניתן להחליף את פירורי הלחם בקמח אורז, בקמח תפו"א, בקמח תירס, בציפוי         מיוחד ללא גלוטן או בביצה בלבד. ניתן לקנות פירורי לחם ללא גלוטן בבתי טבע.

• להכנת קציצות - אפשר להוסיף קמח חומוס או קמח עדשים במקום פירורי לחם.

• רצוי להשתמש בטוסטר / מצנם נפרדים עם ובל גלוטן.

• לפני האפייה - לקמח את התבנית רק בקמחים המותרים בלבד.

• 'קסנטן גאם', 'משפר אפייה 10' או פייברקס הם תוספי סיבים המסייעים למניעת התפוררות של         דברי מאפה ללא גלוטן. ומומלצים במיוחד ללחמים, פיתות ולחמניות, יוצרים תפיחה יפה ומסייעים        בשמירת הטריות. כמו כן תורמים להגדלת כמות הסיבים התזונתיים בתפריט.

טיפים לאחסון ואכילה

• רצוי שאחסון המזון בבית ייעשה בכלים סגורים, תוך הפרדת מזון מכיל גלוטן ממזון ללא גלוטן.

• לחם ללא גלוטן מומלץ להקפיא פרוס ועטוף בניילון ובנפרד מהלחם הרגיל, ולהשתמש בכל פעם         במנות קטנות.

• לחתוך את הלחם על קרש מיוחד וייעודי רק ללחם ללא גלוטן הרחק מלחם רגיל.

• לשים כף נפרדת לכל כלי הגשה על השולחן.

• להקפיד כי כל בני המשפחה לא יטבלו לחם, קרקרים וכו' בתוך כלי החומוס, הגבינה וכו', וכמו כן לא      ישתמשו בסכו"ם שנגע במזון מכיל גלוטן.


טיפים לגן הילדים

• לעדכן את הגננות ולהביא לידיעתן חומר כתוב ומסודר על מחלת הצליאק (ניתן להוציא מאתר עמותת   הצליאק) או לבקש מאחת המתנדבות בעמותה.

• להיות בקשר הדוק עם הגננות. להביא להקפאה בגן לחמניות, פיתות, עוגות (בצורת מאפינס),           פיצה, בורקס וכן הלאה. כך יש תמיד תחליף ומענה לצורך כזה או אחר שמתעורר.

• כשיש פעילות אפיה כלשהי בגן כגון חלת-השבת להביא את הקמח ללא גלוטן שיהיה בגן. אפשר         שהילד ילוש את הבצק מחיטה כמו כל הילדים, אך לקמח את כל השולחנות רק עם הקמח ללא גלוטן   שכן תכונת הקמח היא להתעופף וזה יכול לחדור לפה או לאף.

• לגייס את הגננות להדרכת הילדים האחרים לסיוע לאותו ילד עם מגבלת הצליאק. החינוך לסובלנות,     לקבל את השונה לתמוך ולסייע לו זה אחד הנושאים היותר חשובים שיש לעסוק בהם בחברה             והחינוך לכך צריך להיות כבר מגיל הגן. רעיון לפעילות קבוצתית: לעשות רשימה של מאכלים המכילים   גלוטן ולתלות במקום מרכזי על הקיר בגן. תפקיד הילדים לשמור על אותו ילד עם הרגישות למזון. זוהי   הזדמנות נפלאה להעלות מודעות חברתית אצל הילדים ובאותה הזדמנות ללמוד על המזונות עצמם.

עוד על הצליאק
מתכונים ללא גלוטן
אפיה ללא גלוטן



באפשרותך להתחיל תהליך ריפוי יחד איתי צור קשר 
לתיאום פגישה 054-8091279


חזרה להטיפים שלנו >>


 
צור קשר
* שם:
*אימייל:
* טלפון:
טלפון נוסף:
  טקסט חופשי:
* שדות חובה
צור קשר




הרשמה לניוזלטר
הרשמו וקבלו חינם עדכונים בנושאים: תזונה, הרזיה, בריאות ומניעת מחלות, טיפים ומתכונים הקשורים לצליאק.

הכניסו את שמכם ואת המייל שלכם למטה
שם:
* מייל:
* שדות חובה





באותו נושא
עיצוב, בנייה וקידום אתרים לול שיווק ברשת