הנתיב לבריאות - ריקי לנגברג

אגוזים – כדאי לא רק בפסח

אגוזים – כדאי לא רק בפסח
האגוזים היו מהמזונות הראשונים והעתיקים של האדם, זהו מזון מרוכז, המכיל בעיקר  חלבון ממקור איכותי ביותר, המתעכל בקלות רבה יותר ממזונות מהחי. שומן וויטמינים ומינרלים. ויטמינים: בעיקרB6, B2, B1 וכן ויטמין E, השומר על השמן מפני חימצון. מינרלים: סידן, אשלגן, זרחן, מגנזיום, כרום, אבץ וברזל.
הם מכילים שומן בעיקר בלתי רווי (חוץ מערמונים וקוקוס), מה שיכול להויל להתחמצנותם וקלקולם, בעיקר ם הם מקלפים. לכן רצוי להחזיקם בקליפתם ולפצח רק בסמוך למועד אכילתם. את אלו שלא ניתן להשיג בקליפה (למשל, ברזיל וקשיו) רצוי לשמור בקירור או הקפאה, למניעת החימצון, בקירור הערכים הבריאותיים והטעם נשמרים לאורך זמן. טיפ – על מנת מנוע היסחפות בצריכת הפיצוחים כדאי להכין מראש "מנות" קטנות בקירור.

חשוב להדגיש - לא מומלץ לצרוך אגוזים קלויים, קלייה של שקדים ואגוזים עלולה לפגוע ברכיבי השומן ולגרום לאבדן מינרלים. ככל שהאגוז טרי יותר ומאוחסן טוב יותר כך יהיה טעים במצב הטבעי שלו ללא תוספת מלח מיותרת.

אגוזים ושקדים אמנם מכילים הרבה שומן אבל שילוב נכון שלהם בתזונה יהפוך את ארוחותיכם לבריאות וטעימות, ואף יעזור לכם לרדת במשקל. אגוזים נתפסים כמאכל אסור, ולא בצדק. אם אתם אוהבים לאכול שקדים ואגוזים אבל נמנעים מהם מחשש להשמנה הגיע הזמן לעשות סדר בנושא. במחקרים ששילבו שקדים ואגוזים בדיאטה מאוזנת נמצא נתון מפתיע: לא רק שלא נגרמה עלייה במשקל, המשתתפים אף דיווחו שהשילוב סייע להם לגוון את התפריט, לשמור על הדיאטה, תרם לתחושת השובע ואף לירידה במשקל.

אז כמה מותר לאכול ולא נרגיש בתוצאות? כ-10 שקדים או 2 אגוזי מלך. זה נחשב למנת שומן כך שניתן לשלב זאת בהתאם למנות השומן במהלך הארוחות במשך היום.

בין אם מדובר באגוזי מלך, באגוזי פקאן או בשקדים, מחקרים חושפים כי אלו אינם רק מותרים לאכילה אלא מומלצים לבריאות הלב ולמניעת מחלות. מחקרים רבי משתתפים הוכיחו שאכילה יומית של אגוזים ושקדים (מנה של 30 גרם) הפחיתה א הסיכון למחלות ב בשיעור הנע בין 30 ל-50 אחוזים. מחקרים קליניים מצאו שאכילת שקדים, אגוזי מלך, אגוזי לוז וסוגים אחרים, ששולבו בתזונה מאוזנת, הפחיתה את רמות הכולסטרול ה"רע" (LDL) וסייעה להפחית רמות שומנים בדם.

לאגוזים מקום חשוב בתזונה הים תיכונית. מחקר ספרדי הראה שתזונה ים תיכונית המשלבת אגוזים, שקדים ושמן זית במאכלי ירקות, פירות ודגים, מסייעת לשפר את איכות החיים, להפחית את רמת הסוכר בדם, רמת השומנים ויתר לחץ הדם.

מדריך האגוזים

• שקדים - עשיר בוויטמין E , אשלגן וסידן, סיבים תזונתיים. מסייע להקלה בצרבת בזכות ה-PH הבסיסי שלו.
• אגוזי מלך - עשיר בנוגדי חמצון ולחומצת השומן החיונית אומגה 3.
• אגוזי ברזיל - עשיר בנוגד חמצון מסוג סלניום. חסרונו ברמת השומן הכללית (66%) וברמת השומן הרווי הגבוהה.
• בוטנים - עשירים בחלבון ובאשלגן. הבוטנים הם גורם אלרגני ולכן יש לנהוג בחשיפה הדרגתית לילדים מעל גיל 5.
• אגוזי קשיו - עשיר בחלבון, ברזל ומגנזיום.
• אגוזי לוז - מכונים בונדוק או אילסר. עשירים בסיבים תזונתיים, במגנזיום ובשומן בלתי רווי.
• אגוזי פקאן - עשירים בסיבים תזונתיים ואבץ החשוב לתקינות מערכת החיסון.
• פיסטוקים - עשירים בחלבון, סיבים תזונתיים ואשלגן.
• אגוזי מקדמיה - מכיל אחוזים גבוהים של שומן ושל שומן רווי ולכן מומלץ לאכול ממנו בכמות קטנה.


בחג הפסח ולאחריו, מומלץ לשלב במידה שקדים ואגוזים בסלטים, עם היוגורט, בתבשילים או בקינוח, כך נגלה שאגוזים הם כבר לא רק משחק ילדים ושהדרך לבריאות רצופה תענוג.

 

באפשרותך להתחיל תהליך ריפוי יחד איתי צור קשר 

לתיאום פגישה 054-8091279


 

 



חזרה לחגים ומועדים >>


 
צור קשר
* שם:
*אימייל:
* טלפון:
טלפון נוסף:
  טקסט חופשי:
* שדות חובה
צור קשר




הרשמה לניוזלטר
הרשמו וקבלו חינם עדכונים בנושאים: תזונה, הרזיה, בריאות ומניעת מחלות, טיפים ומתכונים הקשורים לצליאק.

הכניסו את שמכם ואת המייל שלכם למטה
שם:
* מייל:
* שדות חובה





באותו נושא
עיצוב, בנייה וקידום אתרים לול שיווק ברשת