הנתיב לבריאות - ריקי לנגברג

ג'ינג'ר | Ginger | זנגביל

ג


הזנגביל הידוע גם בשמו ג'ינג'ר משמש לטיפול בבחילות ובהקאות, בדלקת מפרקים (ארתריטיס), בבעיות במערכת העיכול כגון שלשול, כאבי בטן, וכן בכאבי שיניים.

הזנגביל מכיל חומרים התורמים להסדרת פעילות מערכת העיכול, ובעיקר למניעת בחילות והקאות. הזנגביל מכיל חומרים נוגדי דלקת עוצמתיים, היכולים לתרום להקלה במצב של דלקת מפרקים. כן הוא מכיל חומרים נוגדי חמצון ונוגדי סרטן. מומלץ להשתמש בזנגוויל כתיבול בריא במיוחד, לעתים קרובות בתפריט השבועי, וכתרופה טבעית להקלה על בחילות ומצבים דלקתיים.

הזנגביל הטרי מכיל, מלבד ג'ינג'רול, גם אנזימים המפרקים חלבונים (פרוטאזות), התורמים לשימושו כנגד דלקות. במחקר בחולי דלקת המפרקים (ארתריטיס) נמצא ששלושה רבעים מהם חשו בהקלה בכאבים ובנפיחות כאשר נטלו זנגביל. איש מהמטופלים לא דיווח על תופעות לוואי שליליות במשך התקופה בה צרכו זנגביל, פרק זמן שנמשך משלושה חודשים עד שנתיים ומחצה. עוד נמצא כי לזנגביל השפעות משככות כאבים ומורידות חום.

מחקרים שנעשו לאחרונה הראו גם כי הוא ניחן ביכולת נוגדת חמצון גבוהה ובכושר הגנה מפני סרטן המעי הגס. הזנגביל מהווה מקור למגנזיום ולויטמינים ומינרלים נוספים. את הזנגביל צורכים בדרך כלל בחליטה או בתבשילים. מינון מקובל הוא שניים עד ארבעה גרמים של זנגביל ביום, מחולקים לשתיים-שלוש מנות. מחצית הגרם של זנגביל מיובש היא שוות ערך לשני גרמים זנגביל טרי.



באפשרותך להתחיל תהליך ריפוי יחד איתי צור קשר 

 
לתיאום פגישה 054-8091279




 


חזרה לצמחי תבלין >>


 
צור קשר
* שם:
*אימייל:
* טלפון:
טלפון נוסף:
  טקסט חופשי:
* שדות חובה
צור קשר




הרשמה לניוזלטר
הרשמו וקבלו חינם עדכונים בנושאים: תזונה, הרזיה, בריאות ומניעת מחלות, טיפים ומתכונים הקשורים לצליאק.

הכניסו את שמכם ואת המייל שלכם למטה
שם:
* מייל:
* שדות חובה





באותו נושא
עיצוב, בנייה וקידום אתרים לול שיווק ברשת